Om oss

Vår idé om att samla alla lokala produkter i en fin gåva startade 2013 med handelsbolaget och varumärket Dalagåvan som idag har blivit ett starkt varumärke i Dalarna. Dalagåvan blev en produkt som är mycket uppskattad av både kunder och producenter, tillverkare och företagare.


Under aktiebolaget AlpoS AB som startades under 2014 lanserade vi vårt nya varumärke ”A little piece of Sweden” där vi vill försöka knyta ihop alla Sveriges landskap med samma idé att försöka visa upp vad det egna landskapet har att erbjuda. Varumärket ska fungera som en röd tråd och stå för kvalitet. Våra nya landskapsgåvor Upplandsgåvan, Sörmlandsgåvan, Smålandsgåvan och Närkegåvan tillsammans med Dalagåvan och den nya Sverigegåvan blev vår nya satsning till en början, för att så småningom fyllas på med ytterligare landskap. 

Vi blev så överraskade hösten 2015 när vi fick vår första nominering till Årets Nytänkare på Dalarnas största företagsgala Stjärngalan 2016. En otroligt härlig känsla över att uppmärksammas för det som vi försöker göra, att visa upp våra producenter och företag, att tillsammans stärka det lokala i varje landskap och stärka landskapen i sig. Nu vann vi inte kategorin men är lika glada och stolta för att bli nominerade. Det visar att vi är på rätt väg och ger ännu mer inspiration att fortsätta. 

Vi kommer att erbjuda landskapsgåvor i alla Sveriges landskap och vi arbetar med landskapsblommorna som tema på våra motiv just nu. Produkterna som får representera landskapen är noga utvalda av oss och syftet är att förhoppningsvis kunna skapa fler arbetstillfällen i hela Sverige om de lokala producenterna och företagen kan öka sin försäljning.

Våra standardgåvor har en lång hållbarhet och kräver ingen kylförvaring vilket gör att du kan köpa på dig ett större antal så att du alltid har på lager när du får besök elle kunder som du vill ge något extra! Vi erbjuder även möjligheten att komplettera våra gåvor med färskvaror av olika slag så som korv eller ost och då gäller annan hållbarhetstid och förvaringssätt.

Vår Sverigegåva hoppas vi ska kunna visa upp vad Sverige har att erbjuda även utomlands. Här blandar vi produkter från Sveriges olika landskap och den finns i två olika storlekar.

Varsågoda att titta runt bland våra produkter i webbshoppen och välj ut din favorit!
Sakans något så tveka inte att höra av dig till oss!

Hösten 2018 presenterar vi en helt ny Julgåva med möjlighet att blanda julsmaker från hela Sverige eller från just ditt landskap!